New Design for the Bowne House Visitor Center

Bowne-House-Visitor-Center-Rendering1

The Queens Courier published the above rendering of the new Bowne House Visitor Center, designed to accompany the historic Bowne House at Bowne Street and 38th Avenue in Flushing. Community Board Seven just approved the design for the 1,250-square-foot center, which includes a gallery, lobby, two restrooms and an office. It’ll be free to the public and used mostly by school groups. The Landmarks Preservation Commission and the State Historic Preservation Office still need to approve the design; once the approvals are in place construction should last two years. This is part of a larger project to restore the Bowne House with a new roof and restored siding, shutters and doors with steel support columns. That restoration project started over the summer.

Community Board 7 Approves Bowne House Visitor Center Designs [Queens Courier]
Queens’ Oldest House Gets $3.2M Renovation [Q'Stoner]

Rendering by the Parks Department via Queens Courier